Nyheter

California legaliserer cannabis som rusmiddel

Aftenposten.no (09.11.2016): Et flertall av velgerne i USAs mest folkerike stat California har sagt ja til legalisering av cannabis som rusmiddel. Det samme har velgerne i Nevada og Massachusetts gjort. Avstemningen fant sted tirsdag, samtidig med presidentvalget, og resultatet gjør at det blir lovlig for alle over 21 år å dyrke og bruke cannabis, melder BBC.

En tilsvarende avstemning fant sted i Arizona og Maine. Velgerne i Arizona sa nei til legalisering av cannabis til rusbruk, mens resultatet fra Maine ennå ikke er klart. I Florida og North Dakota stemte velgerne for å legalisere medisinsk bruk av cannabis, der blant annet kreft- og aids-pasienter kan få bruke stoffet.

California var fra før en av de første delstatene som legaliserte cannabis til medisinsk bruk i 1996. Cannabisdyrking og -salg i California skal skattlegges, og skatteinntektene skal brukes til på tiltak for unge, miljø og politi.

Lovlig dyrking og salg av marihuana er blant de raskest voksende industriene i USA. Noen analytikere mener inntektene innen 2020 kan overstige 160 milliarder kroner.

http://www.aftenposten.no/verden/California-legaliserer-cannabis-som-rusmiddel-608654b.html

 

Diskusjon

Det er stengt for kommentarer.

- -

Arkiv