Nyheter

Spansk politi har avslørt et av Europas største anlegg for marihuanadyrking

Artikkelen er skrevet av Gunnar Kagge, publisert i Aftenposten.no 13.10.2015

Spansk politi har avslørt et av Europas største anlegg for marihuanadyrking. Islendere og nederlendere ser ut til å stå bak fabrikken. Marihuanafabrikken skal ifølge spansk politi ha vært det mest avanserte anlegget som er avslørt i Europa. Ifølge Guardia Civil må det være investert rundt en million euro i anlegget, skriver nederlandske De Telegraaf.

Høster 10 tonn i måneden

Anlegget skulle ifølge mediene først og fremst forsyne det store nederlandske markedet med marihuana. Ifølge politiet er det snakk om å høste 10 tonn i måneden. Den islandske nettavisen Icelandmonitor hevder at det har en gateverdi på 211 millioner euro. I Nederland kan marihuana og hasj omsettes i små doser gjennom såkalte coffeeshops. Men det er forbudt å produsere, importere og selge i store kvanta.

Felt av strømregningen

Ifølge det islandske kringkastingsselskapet RUV var det strømforbruket som felte anlegget. Cannabisplanter krever mye lys og vann. Plantasjen holdt til i en fabrikkhall i et industriområde. Men da strøm- og vannforbruket økte kraftig, fattet politiet mistanke. Ifølge spanske Murciatoday skal overbelastningen på nettet ha vært så stor at en av kablene begynte å brenne. Da rykket politiet inn. Da fant de 6000 planter og et hypermoderne vanningsanlegg. Spanske og nederlandske medier melder at det er arrestert åtte personer, syv nederlendere og en islending. Men islandske medier melder at fire islendinger er arrestert. To av de nederlanske arresterte skal ifølge de Telegraaf være et kjent og pengesterkt ektepar. De forsøkte å rømme landet da politiet rykket inn.

Diskusjon

Det er stengt for kommentarer.

- -

Arkiv