Nyheter

«Hvorfor cannabis er så farlig»

Leserinnlegg i Namsdalsavisa 27.07.2015, skrevet av Krister Fredriksen

Jeg vil gjerne skrive noen ord om hvorfor Cannabis er så farlig. Jeg har en stund nå lest om debatten om legalisering av Cannabis. Og det mener jeg er GALSKAP. Hvorfor skal man legalisere noe som er så skadelig? Nei man må heller begynne å se på hvordan man kan jobbe forebyggende mot Cannabis. Spesielt opp mot barn og unge.

En av grunnene til at Cannabis er så farlig, er at første gang man prøver det er faren stor for en «rusutløst psykose». Dette er umulig å vite på forhånd, for det er personavhengig. Men er du en av de som ikke tåler det, og får en «rusutløst psykose» kan dette gi varige men i mange år fram i tid. Et liv fylt med angst og depresjon er ikke noe å trakte etter. Skadene av en «rusutløst psykose», uavhengig av dens varighet, vil det ta hjernen 1 år og gjenopprette. Er det ikke slik at vi alle vil ha et godt liv? Typiske symptomer på «rusutløst psykose» er visuelle hallusinasjoner, men ofte også hallusinasjoner knyttet til flere sanser. Ellers kan vrangforestillinger oppstå, gjerne av paranoid natur. Videre kan motoriske forstyrrelser, desorientering, forstyrret affekt og økt angst inntreffe. Hvordan symptombildet utarter seg, vil vanligvis være avhengig av type og mengde av stoffet som er inntatt.

En annen grunn til at Cannabis er så skadelig, er at THC, som er det viktigste psykoaktive virkemiddel i Cannabis, lagrer seg i hjernen på samme måte som vanlig tobakksrøyk lagrer seg på lungene til en som røyker. Så over tid med regelmessig Cannabis røyking vil det lagre seg en svart masse av THC i hjernen og dette vil da skade den kognitive / intellektuelle utviklingen.

Nei er det ikke bedre at vi legger debatten om legalisering av noe som er så skadelig død?

://www.namdalsavisa.no/debatt/meninger/lesebrev/hvorfor-cannabis-er-sa-farlig/o/5-31-76233

Diskusjon

Det er stengt for kommentarer.

- -

Arkiv