Nyheter

Bokanmeldelse

Christhopher Schmitz, Forælder til hasjryger er utgitt av Edito forlag 2013. Boken, som er en selvhjelpsbok til foreldre til unge som røyker hasj, egner seg også godt til ansatte som arbeider med ungdom, samt til rådgivning av foreldre. bok Christopher Schmitz

Om forfatter:

Christopher Schmitz driver firmaet Komphash – Navigation i hashmisbrug!, i Danmark, som veileder hasjmisbrukere og deres pårørende.  Dessuten veiledes personalgrupper på skoler og institusjoner i forhold til unge, som røyker hasj. Christopher Schmitz har vært ansatt som SSP-Konsulent med oppgaver fra etablering av kommunal rusmiddelpolitikk til oppsøkende gateplansarbeid, leder for institusjoner for misbrukere, projektmedarbeider i forhold til utvikling av behandlingstilbud til unge hasjmisbrukere, klubbmedarbeider, prosjektleder på avklarings- og aktiveringsprosjekt samt behandler på kurser for unge misbrukere. Har dessuten arbeidet i flere år som leder innenfor behandling og psykiatri. Er utdannet innenfor systemisk løsningsfokuserte samtaler, som voksenunderviser fra DPU og sertifisert som coach.

Forlaget skriver

«Bogen er den første af sin slags der giver konkrete bud på hvordan et hashmisbrug blandt unge afvikles gennem forældre. Vel at mærke bud, der er baseret på erfaringer om hvad der virker. Den bygger på forfatterens praksiserfaringer fra forældrecoaching gennem flere år, der nu på en overskuelig og lige til måde, bliver videregivet som konkrete anvisninger. Den giver mulighed for en hjælp der virker her-og-nu – hvad enten man er forældre og står midt i problemet eller man er professionel og skal give råd til forældre. Bogen henvender sig derfor til forældre, der har hjemmeboende teenagebørn med et hashmisbrug, eller har børn der endnu ikke har stiftet bekendtskab med hash, men har den alder hvor vi ved, at de bliver præsenteret for det. Men den er også oplagt til professionelle, der ønsker at blive endnu skarpere i deres arbejde med de unge, eller har brug for at rådgive de unges forældre om hvad de konkret skal gøre. De professionelle kan være støttekontaktpersoner, misbrugskonsulenter, læger, psykologer, ungdomsklubmedarbejdere, socialrådgivere, lærere, politibetjente, familierådgivere og SSP-konsulenter.»

Diskusjon

Det er stengt for kommentarer.

- -

Arkiv