Nyheter

Video: hvordan virker rusmidler på hjernen?

Overlege Merete Vevelstad på Folkehelseinstituttet gir en kort oversikt over gamle og nye rusmidler, og hva de gjør med hjernen. Denne filmen er den første i en ny populærvitenskapelig foredragsserie fra Folkehelseinstituttet.Syntetiske cannabinoider

– Vi har en ny rusmiddelsituasjon i Europa der mange ungdommer eksperimenterer med tallrike og lett tilgjengelige nye rusmidler. Pakninger og brukererfaringer kan virke attraktive og muligens uskyldige. Stoffinnholdet er derimot uforutsigbart, sier Merete Vevelstad.

Vevelstad er rettstoksikolog og forsker på rusmidler ved Divisjon for rettsmedisinske fag. Filmen om rusmidler er spesielt interessant for ungdommer og unge voksne, men passer også for politi og helsepersonell.

Filmen varer i cirka 11 minutter, se filmen her: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6499&Main_6157=6263:0:25,6397&Content_6499=6178:109288::0:6271:2:::0:0

Om foredragsserien

Foredragene i Folkehelseinstituttets foredragsserie er korte og lette å forstå, og handler om aktuelle temaer for folk i alle aldre.

Diskusjon

Det er stengt for kommentarer.

- -

Arkiv